Noteer 8 en/of 9 april in uw agenda

22 maart 2017

Probeer 8 en/of 9 april vrij te houden. Bezoek het Geniemuseum

Veel mensen uit Vught en omgeving weten niet, dat zich sinds 1970 een Geniemuseum bevindt aan de Lunettenlaan. Links vóór Barak 1b. Toch is het zeer de moeite waard.

In het weekeinde van 8 en 9 april is het Geniemuseum geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Bij de poort wordt u door “echte bewapende”  militairen ontvangen. Daarna mag u de Genietuin  in, waar allerlei oude genievoertuigen staan. Tijdens het museumweekeinde is een groep personen aanwezig, die laat zien hoe de genisten aan het einde van de Tweede Wereldoorlog hun werk moesten doen. Ook voor kinderen heel interessant. Vanzelfsprekend is ook de binnen expositie geopend. Het gebouw (K ) bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Het “nieuwe” gedeelte laat de bouwconstructie zien, zoals dit tijdens de Duitse bezetting in gebruik is geweest. Hier vindt u informatie over de fanfare van de Genie; bescherming van de mensen en dieren tegen allerlei gassen; allerlei soorten bruggen (op schaal) en herinneringen aan uitzendingen in diverse conflictgebieden. In het andere deel ziet u het oudere materiaal waar de Genie vroeger mee werkte. Ook ziet u daar nog informatie over de inmiddels verzelfstandigde Verbindingsdienst, alsmede over de in de tijd verdwenen zoeklichtsectie.

Tijdens het museum weekeinde van 8 en 9 april is de entree slechts € 1,00 per bezoeker.