Nieuws

Extra openstelling zomervakantie 2018

Henk Becks
02 juni 2018

Ook dit jaar is ons museum tijdens de zomervakantie op de zondagen geopend. Dit betreft de periode 8 juli tot en met 2 september. De openingstijden zijn van 12.00 tot 16.00 uur. Voor de toegangsprijzen verwijzen we u naar het kopje "bezoekersinfo". 

Als u iets bijzonders wilt meemaken, lees dan ondervermelde tekst over de aanbieding van het Nationaal Monument Kamp Vught:

Vanaf 8 juli t/m 2 september worden op zondag rondleidingen over het voormalig SS-terrein georganiseerd. Dit terrein (de huidige Van Brederodekazerne) is gewoonlijk niet toegankelijk; alleen Nationaal Monument Kamp Vught mag hier rondleidingen geven. U passeert tijdens de rondleiding een aantal nog authentieke gebouwen zoals de Officiersmess. U bezoekt tevens het balkon van de Kommandantur, waar de kampcommandant uitkeek over de appèlplaats; in een van de voormalige kantoren is de presentatie ‘Van boven af’ te zien over de organisatie en rol van de kampleiding en het personeel.

Reserveren

  • U kunt vooraf reserveren en afrekenen via iDeal voor juli en/of augustus.
  • Deelname kost € 4,00 (18+) of € 2,00 (10 t/m 17 jaar) exclusief entree tot NM Kamp Vught.
  • De entree is € 7,50 (18+) of € 3,00 (10 t/m 17); dit is een combi-ticket voor bezoek aan NM Kamp Vught en barak 1B.
  • De inkomsten worden gedeeld met het nabij gelegen Geniemuseum, dat u tevens op zondag kunt bezoeken (normaal is de entree tot dit museum € 4,00).
  • De nabij gelegen barak 1B, onderdeel van NM Kamp Vught, is in deze periode geopend van 12.00 tot 17.00 uur.
  • Uw ID-gegevens worden eenmalig genoteerd i.v.m. de toegang tot het terrein van de Koninklijke Landmacht. Gelieve het legitimatiebewijs  mee te nemen tijdens de rondleiding. De Kommandantur is niet toegankelijk voor minder mobiele bezoekers (met rolstoel/rollator); er is alleen een trap. Neem op het terrein de instructie (PDF) in acht.
  • Bent u Vriend of Beschermer? Donateurs hebben onbeperkt entree met 1 introducé. Als donateur hoeft u dus alleen het bedrag voor deelname aan de rondleiding te betalen, €4,00 (18+) of € 2,00 (10 t/m 17). Let op: dit tarief geldt alleen voor Vrienden en Beschermers, 2 personen per adres! Uw gegevens worden nagegaan in ons adressenbestand.
  • Heeft u een Museumkaart of Veteranenpas? Op vertoon van de pas betaalt u alleen het deelnamebedrag voor de rondleiding, dus € 4,00 of € 2,00.