Nieuws

Reünie NETAB

Henk Becks
24 oktober 2018

Vandaag, 25 oktober 2018 is een reünie geweest van NETAB. De groep kwam met partners vieren, dat ze 50 jaar bijeen zijn. Bijgaand enkele foto's van hun bezoek aan het Geniemuseum, nadat ze door de Regimentsadjudant Pim van Gurp waren ontvangen. Speciaal voor de reünisten werd in de Genietuin getoond hoe de huidige boormachines er uit zien. 

Netherlands Engineer Team Assisting Bihar (NETAB)
Duur missie:23 mei 1968 - 21 mei 1969
Aantal militairen:21
Dodelijke slachtoffers:geen
Dapperheidsonderscheidingen:geen
Tijdens de zomers van 1965 en 1966 kampte India met extreme droogtes. Hierdoor dreigde voor een groot deel van de Indiase bevolking een hongersnood. Slechts door het internationale voedselprogramma ‘Eten voor India’ bleef het aantal slachtoffers relatief beperkt. Nederlands irrigatieproject
De Nederlandse regering bood in 1967 hulp aan in de vorm van een irrigatieproject om de voedselproductie in de toekomst minder afhankelijk van het klimaat te maken. Een geniedetachement moest de noodlijdende bevolking in India helpen met het opzetten van een waterwinningsproject in de deelstaat Bihar, het Bihar Water Development Project.