Nieuws

Wall of Fame

Henk Becks
30 juli 2019

Woensdag 24 juli is op Radio 5 een item geweest, waarbij Moos Raaijmakers vertelde over de Wall of Fame. Zie bijgaande foto. Aan de linkerzijde zijn de Genisten vermeld, die na 10 mei 1940 een Dapperheidsonderscheiding *) hebben gekregen (al dan niet postuum). De rechterzijde is gereserveerd voor personen, die Regimentswaarderingen hebben ontvangen, zoals de Regimentslegpenning, de Bronzen Genist en de Sappeursbijl. De wand is nog niet helemaal af. Onder de wand komt in een console een beeldscherm. De bedoeling is, dat over enige tijd, de bezoeker een naam kan intoetsen, waarna alle informatie over de betreffende persoon verschijnt. Een prachtig initiatief van het Regiment.

*) Op het linker gedeelte van de muur zijn de volgende dapperheidsonderscheidingen vertegenwoordigsd: de Militaire Willemsorde; de Bronzen Leeuw, het Bronzen Kruis en het Kruis van Verdienste.