Nieuws

Linie 1629

Henk Becks
09 september 2019

In 2029 is het 400 jaar geleden dat het Beleg van ’s-Hertogenbosch heeft plaatsgevonden. De gemeenten Heusden, Sint-Michielsgestel, Vught en ’s-Hertogenbosch willen in aanloop naar 2029 de Linie 1629 zichtbaar en beleefbaar maken.

Dit doen zij in gezamenlijke afstemming met de Provincie en maatschappelijke partijen als stichting De Groene Vesting en de vereniging Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch. Vandaag waren in Fort Isabella 3 activiteiten. Eerst heeft de gedeputeerde Cultuur, mevrouw van der Sloot een app "Linie 1629" gelanceerd. Een app, die echt de moeite waard is en de gebruiker leidt langs de fietsroute van 49 km. Daarna werden door de wethouders van de vier partnergemeenten zogenaamde vertelborden onthuld. Er komen er in totaal 17 langs de fietsroute.
Daarna is door de overheidsbestuurders en bestuurders van deelnemende verenigingen/stichtingen een convenant ondertekend voor de samenwerking in de komende 10 jaren