Zondagopenstelling

16 juni 2022

Rondleiding voormalig SS-terrein

03 juli 2022 - 28 augustus 2022

In de zomer verzorgt Nationaal Monument Kamp Vught vanaf zondag 3 juli een rondleiding over het voormalig SS-terrein van Kamp Vught. Deelnemers passeren de authentieke gebouwen waarin tijdens de oorlog SS-bewakers werkten en verbleven.

Op het balkon van de 'Kommandantur' met uitzicht op de voormalige appelplaats.

Normaliter is de Van Brederodekazerne aan de Lunettenlaan niet toegankelijk voor publiek. De rondleiding voert langs de voormalige Kommandantur (het hoofdgebouw van het kamp), de paardenstallen en de rietgedekte villa van de kampcommandant. Bezoekers kijken vanaf het balkon van de commandant uit over de appèlplaats. In de Kommandantur is de presentatie ‘Van boven af’ te zien over de organisatie en rol van de kampleiding en het personeel. Hierna is een bezoek aan het Geniemuseum mogelijk (inbegrepen bij deelname), dat is gevestigd in de voormalige kampkeuken. Het Geniemuseum is extra geopend op zondag in juli en augustus.

Reserveren noodzakelijk

• Deelname is € 8,00 voor volwassenen en € 5,00 voor bezoekers van 10 t/m 17 jaar. Reserveren is alleen mogelijk via de webwinkel. van het Nationaal Monument Kamp Vught. Na reservering krijg je een bevestiging en de praktische gegevens per mail. De inkomsten worden gedeeld met het Geniemuseum.
  • Deze activiteit is geschikt vanaf 10 jaar en wordt aangeboden op zondag 3, 10, 17, 24 en 31 juli om 13.30 uur. Vanaf medio juli kun je bestellen voor 7, 14, 21 of 28 augustus (maximaal 25 deelnemers per datum).
  • Deze activiteit is helaas niet geschikt voor mindervaliden vanwege de te bezoeken onderdelen op het militaire terrein.
  • Bij annulering is het niet mogelijk om het deelnamebedrag te restitueren.

De 'Officiersmess' is een van de bewaard gebleven gebouwen op het voormalig SS-terrein.