Nieuws

Bericht van de voorzitter van het Dagelijks Bestuur aan de Vrijwilligers van het Genieuseum

Luitenant-kolonel L.J.S. Vulders
10 april 2020

Beste vrijwilligers van het Geniemuseum,

Inmiddels is het al weer 4 weken geleden dat we in Nederland geconfronteerd werden met het COVID-19 virus. Een virus dat ook nu nog wereldwijd diep ingrijpt. en virus dat ons dwingt adequate maatregelen te nemen en ons dwingt er adaptief op te reageren. Voorlopig zijn we er ook nog niet van af. We hebben voor onze eigen veiligheid en veiligheid van onze bezoekers het geniemuseum moeten sluiten voor bezoek. Vrij uniek in de geschiedenis van ons museum. Een maatregel die noodzakelijk was en voorlopig blijft. We volgen de richtlijnen van het RIVM en vanuit onze militaire organisatie. Afgelopen weken hebben we binnen het OTCGN in eerste instantie een noodgreep uitgevoerd, maatregelen afgekondigd, bedrijfsvoering aangepast op situatie en komen we langzamerhand terecht in het “nieuwe normaal”. Vanaf het begin was voor mij duidelijk dat deze pandemie grootse impact zou hebben. Vanaf het begin heb ik dit ook aangelopen als zijnde een militaire operatie. Het heeft ook alle kenmerken van een nationale operatie, een missie.  Deze missie heeft impact op ons normale functioneren. We worden gedwongen om ons aan te passen, en dat lukt ons aardig. Binnen het geniemuseum wordt achter de schermen ook gewoon doorgewerkt, echter zonder bezoekers en rekening houdend met noodzakelijke maatregelen. Wij zijn gewend om te werken in crisissituaties, maar dat maakt het niet minder intensief. Ook wij hebben te maken met familie, met gezinnen, met vrienden die mogelijk besmet zijn of gaan worden door het coronavirus. Deze crisis raakt ons allemaal. In deze bijzondere tijd, is het goed om extra aandacht voor elkaar te hebben; 

Zondag 12 en ma 13 april is het al weer Pasen.

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging. Pasen duurt twee dagen en wordt gevierd op een zondag en maandag.

Ik wil jullie niet bekeren, voor mij is Pasen een mooi moment om te laten weten dat je blij met elkaar bent, dat ik blij met jullie ben.
Fijne collega’s zijn zo belangrijk voor je geluksgevoel;
Ik mis het contact met jullie en onze gasten.

Tegelijkertijd hebben we allen onze privé zorgen in deze tijd, voor onze eigen gezondheid, die van je collega, je ( klein) kinderen,  ouders of geliefden. Omgaan met onzekerheden enz.

Geniet van komende Paasdagen! We hebben nog een weg te banen…...

Namens het gehele bestuur wens ik jullie een bEIzonder Pasen,

Stay safe, let een beetje op elkaar en blijf in contact met elkaar.

Noot: Zodra maatregelen versoepelt kunnen worden, zal ik jullie informeren. Maar hou er rekening mee dat deze crisis nog enige tijd aanhoud. Bij vragen of zorgen neem contact met me op.