Snelheid is balans, vandaag staan we stil

Snelheid is balans, vandaag staan we stil

Ruud van de Linde
11 februari 2023

Ladici – BiH, 11 februari 1997. Die dag kwamen Ronald Wind en Chris van der Linden om het leven, en raakten zes collega’s (zwaar) gewond. “26 jaar geleden tijdens SFOR 1. Het lijkt zo lang geleden, maar voor sommigen is het er nog elke dag. Goed dat we hier weer bij elkaar zijn,” aldus de regimentsadjudant, die na zijn speech twee regimentsboeketten legde. Zijn gebruikelijke toost liet de ra aan Chris’ en Ronalds maten, die jaarlijks bij het Ladici-monument met de lijfdrank van 41 Pagncie/41 Brigpagncie herdenken. Opdat wij leven in hun eeuwige stilte. Sodeju!

  

Ga naar https://www.lijstvangevallenen.nl/missie/sfor en leg door op hun naam te klikken een digitaal bloemetje bij Ronald Wind en Chris van der Linden.