Educatie

Genie Museum Educatief

Speurtocht binnen is een fotospeurtocht voor kinderen en evt. hun ouders. Deze fotospeurtocht is van de collectie binnen die je door de 6 onderdelen van de Genie leidt. Je zoekt het voorwerp dat op de foto staat en beantwoord de meerkeuzevraag die daar bij staat.
Leeftijd vanaf 6 jaar met begeleiding of vanaf 9 jaar zelfstandig.
Duur ca. 30 minuten.

Speurtocht buiten is een fotospeurtocht voor kinderen en evt. hun ouders. Deze fotospeurtocht is van het geniepark. Je zoekt het voorwerp dat op de foto staat en beantwoord de meerkeuzevraag die daar bij staat.
Leeftijd vanaf 6 jaar met begeleiding of vanaf 9 jaar zelfstandig.
Duur ca. 45 minuten.

Geniemuseum Highlights is een speurtocht voor alle leeftijden. Je speurt naar het genie-embleem dat bij diverse bijzondere voorwerpen staat. Je komt in het moderne deel, het oude deel en buiten. Bij ieder deel wordt 1 vraag gesteld.
Leeftijd vanaf 4 jaar met begeleiding of vanaf 9 jaar zelfstandig. Ook voor volwassenen.
Duur ca. 45 minuten.

Kinderfeest: Kinderen kunnen evt. onder begeleiding alle van de bovenstaande speurtochten doen. Er zijn twee kisten met militaire kleding (niet speciaal kindermaten) die de kinderen mogen gebruiken en er is camouflage-schmink.  Men is vrij eigen drinken en eten te nuttigen in de ontvangsthal en buiten. Koffie/thee is gratis voor de volwassenen. Let op er mag geen verstoppertje gespeeld worden en niet op voorwerpen worden geklommen. In de museumwinkel zijn leuke legerspulletjes te koop. Ieder kind krijgt bij inleveren van een speurtocht een sticker (mits voorradig).