Nieuws

Archief
 • Overdracht Fordson tractor

  Méér dan tien jaren geleden is een Fordson Major tractor van de Koninklijke Luchtmacht in ons museum terecht gekomen. De tractor verkeert in redelijk goede staat, maar is geen origineel door de Genie gebruikt exemplaar. Hij moest dus worden afgestoten. En wat doe je dan het eerst? Vanzelfsprekend informeren bij collega-verzamelingen. Een plaats waar de Fordson tractor op zijn plaats is, is de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht in Gilze-Rijen. Vanochtend, 20 februari 2018, is de tractor op transport gegaan en overgedragen aan het bestuur van de voornoemde stichting. Enkele foto zijn hierbij gevoegd.

  door: Henk op 20 februari

  Lees meer
 • MUSEUMWEEKEINDE

  Zaterdag 14 en zondag 15 april is het Geniemuseum geopend in het kader van de Museumweek. In dat weekeinde zullen diverse re-enacters de Genietuin bewonen. De entree bedraagt €1,00 per persoon. Vanzelfsprekend mag u ook de binnenexpositie bewonderen. Bijgaand enkele sfeerfoto's van het evenement in 2017.

  door: Henk op 30 januari

  Lees meer
 • Gewijzigde openingstijden

  Ingaande de week van 8 januari 2018 is ons museum op de vrijdagen gesloten. Wel is het mogelijk om met een groep een afspraak te maken op vrijdag. De openingstijden zijn dus ingaande volgende week: dinsdag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

  door: Henk Becks op 02 januari

  Lees meer
 • Sluiting museum

  Vanaf zaterdag 23 december tot en met maandag 1 januari 2018 is het museum gesloten. Na dinsdag 2 januari bent u weer van harte welkom. Wij wensen u fijne feestdagen en een veilige jaarwisseling.

  door: Henk Becks op 28 november

  Lees meer
 • Hoe kom in bij "Op herhaling"?

  OP HERHALING
  Hoe reist u naar het Geniemuseum??
  Als u met uw motorvoertuig komt, dan kunt u dat parkeren in de bossen bij restaurant "de IJzeren Man". Dit is een parkeerterrein met 700 plaatsen. Vanaf deze parkeervoorziening rijdt een personenbus naar de ingang van het Geniemuseum.
  Komt u met openbaar vervoer? Neem dan de trein of bus tot het station 's-Hertogenbosch. Daar vertrekt elke "tien minuten vóór het uur" een buurtbus naar het Geniemuseum. Ook op zondag. U dient dan busnummer 207 te nemen.
  Voor de fietsers is er een fietsenstalling in de tuin van het Geniemuseum.
  Voor de liefhebbers van militaria zullen bij diverse kraampjes interessante spullen worden aangeboden.
  Tot de 21e of de 22e oktober. !!
  NB: Houdt u er rekening mee, dat het demonstratieterrein op geruime afstand van de verharde weg is gelegen !! Voor rolstoelen en dergelijke minder geschikt.

  door: Henk Becks op 19 oktober

  Lees meer
 • Maritiem Den Bosch 2017

  Van 15 tot en met 17 september ligt het Rijksvaartuig 29 in Den Bosch bij Maritiem Den Bosch. Zaterdag 16 en zondag 17 september is een braderie georganiseerd. Hier staat ook een kraam van het Geniemuseum. Brengt u ons ook een bezoek?? Voor meer informatie over Maritiem, zie onderstaande link: https://www.maritiemshertogenbosch.nl/

  door: Henk Becks op 03 september

  Lees meer
 • Martijn Rosier-monument

  In de Genietuin, behorende bij het Huis van het Regiment, is een begin gemaakt met de realisering van het "Martijn Rosier-monument". Op dit moment herinnert een baileybrug op het oefenterrein in Budel aan het overlijden van de sgt-I, tijdens de uitoefening van zijn dienst in Uruzgan. Aangezien de brug dient te verdwijnen, omdat geen gebruik meer wordt gemaakt van het oefenterrein, zal de plaquette derhalve naar Vught komen.

  door: Henk Becks op 27 juli

  Lees meer
 • Het Geniemuseum op televisie

  Woensdag 5 juli heeft TV73, een regionale televisiezender in Noord-Brabant-Noord een uitzending verzorgd over het Geniemuseum in Vught. Onderstaand vindt u de link, waarmee de film te bekijken is. De televisiezender heeft meteen na het programma over het museum ook de promotiefilm vertoond van het Regiment Genietroepen, waarin majoor Jan de hoofdrol speelt.

  door: Henk Becks op 13 juli

  Lees meer
 • Rondleiding voormalig SS-terrein

  Op zondag is er van 2 juli t/m 3 september om 12.30, 12.45, 13.30 en 13.45 uur een rondleiding over het voormalig SS-terrein van Kamp Vught (nu de Van Brederodekazerne). Dit terrein is gewoonlijk niet toegankelijk; alleen Nationaal Monument Kamp Vught mag hier rondleidingen geven. U passeert tijdens de rondleiding een aantal nog authentieke gebouwen zoals de Officiersmess. U bezoekt tevens het balkon van de Kommandantur, waar de kampcommandant uitkeek over de appèlplaats; in een van de voormalige kantoren is de presentatie ‘Van boven af’ te zien over de organisatie en rol van de kampleiding en het personeel.

  door: Henk Becks op 10 juni

  Lees meer
 • AFSCHEID van PIET POLS

  Zaterdag 29 april om 16.00 uur zal in het Crematorium te Rosmalen afscheid genomen worden van Piet Pols, die afgelopen maandag 24 april is overleden. Adjudant Moos Raaijmakers zal namens het Regiment de tradities uitdragen. Het crematorium is gelegen aan de Oude Baan 170, 5244 NG Rosmalen.

  door: Henk Becks op 28 april

  Lees meer
 • IN MEMORIAM PIET POLS

  Maandag 24 april 2017 is Piet Pols ons ontvallen. Piet is gedurende vele jaren een gewaardeerd vrijwilliger geweest van het Geniemuseum. Op Piet kon je altijd rekenen. Eén van zijn liefhebberijen was om kinderen te leren hoe zij met twee touwtjes knopen konden leggen. Als het enigszins kon, dan was Piet in de Genietuin bezig met de schilderskwast. Piet beschikte over een grote dosis humor. Piet is vorige maand 82 jaren geworden. Wij denken met prettige herinneringen terug aan Piet als lid van onze groep. Wij wensen zijn nabestaanden en bekenden veel sterkte toe om dit verlies te verwerken.
  Piet, dat je moge rusten in vrede.

  door: Henk Becks op 25 april

  Lees meer
 • Museumweekeinde 2017

  Vandaag een gezellige dag gehad in Vught. Geïnteresseerde bezoekers, die, aan de reacties te merken, zich goed hebben kunnen vermaken. Behalve genisten, waren er wapendeskundigen met een deel van hun verzameling, een oorlogsfotograaf met een deel van zijn collectie en een "delegatie"van het Franse verzet. Ook was deze keer Rob aanwezig met zijn unieke en prachtig geresteureerde Dodge WC 60 Emergency repaircar. Morgen,zondag 9 april zijn we weer open van 10.00 tot 17.00 uur. Ook dan bent u van harte welkom in onze ontmoetingsruimte "de Brug".

  door: Henk Becks op 08 april

  Lees meer
 • Zondagopenstelling juli en augustus

  Het kazerneterrein behoorde ooit tot het Kamp Vught. De voormalige keuken is nu Geniemuseum (gebouw K). Aan het uiteinde van het appeltterrein is nu de staf van het Regiment Genietroepen gevestigd (gebouw H). De voormalige stallen zijn nu in gebruik als depot voor het Geniemuseum (gebouw G).

  door: Henk op 18 februari

  Lees meer
 • 21 en 22 oktober "Op herhaling"

  In het weekeinde van 21 en 22 oktober 2017 zal u wederom de gelegenheid worden geboden om "op herhaling te gaan". Vanzelfsprekend zijn familieleden, vrienden en kennissen ook van harte welkom. Er is een bescheiden toegangsprijs (wordt nog bekend gemaakt). Als u door de "keuring" bent mag u het evenmententerrein betreden en deelnemen aan allerlei activiteiten. Ook is er de gelegenheid om allerlei militaria te kopen. Geadviseerd wordt om een grote geheugenkaart in uw fototoestel te doen, omdat u anders het risico loopt dat u een aantal voertuigen niet vast kunt leggen. Noteert u alvast de data: zaterdag 21 en zondag 22 oktober 2017. 

  Lees meer
 • Museumweekeinde 8 en 9 april 2017

  Ook dit jaar doet het GENIEMUSEUM mee met de Nationale Museumweek, met dien verstande, dat in het weekeinde van 8 en 9 april reenactmentgroep MARS aanwezig is. Deze groep laat zien hoe Amerikaanse genisten aan het einde van de oorlog moesten werken en leven aan het front. De entree bedraagt € 1,00 per persoon. Vanzelfsprekend kunt u ook onze collectie zien in ons museumgebouw. U bent van harte welkom.

  Lees meer