Nieuws

Archief
 • IN MEMORIAM PIET POLS

  Maandag 24 april 2017 is Piet Pols ons ontvallen. Piet is gedurende vele jaren een gewaardeerd vrijwilliger geweest van het Geniemuseum. Op Piet kon je altijd rekenen. Eén van zijn liefhebberijen was om kinderen te leren hoe zij met twee touwtjes knopen konden leggen. Als het enigszins kon, dan was Piet in de Genietuin bezig met de schilderskwast. Piet beschikte over een grote dosis humor. Piet is vorige maand 82 jaren geworden. Wij denken met prettige herinneringen terug aan Piet als lid van onze groep. Wij wensen zijn nabestaanden en bekenden veel sterkte toe om dit verlies te verwerken.
  Piet, dat je moge rusten in vrede.

  door: Henk Becks op 25 april

  Lees meer
 • Museumweekeinde 2017

  Vandaag een gezellige dag gehad in Vught. Geïnteresseerde bezoekers, die, aan de reacties te merken, zich goed hebben kunnen vermaken. Behalve genisten, waren er wapendeskundigen met een deel van hun verzameling, een oorlogsfotograaf met een deel van zijn collectie en een "delegatie"van het Franse verzet. Ook was deze keer Rob aanwezig met zijn unieke en prachtig geresteureerde Dodge WC 60 Emergency repaircar. Morgen,zondag 9 april zijn we weer open van 10.00 tot 17.00 uur. Ook dan bent u van harte welkom in onze ontmoetingsruimte "de Brug".

  door: Henk Becks op 08 april

  Lees meer
 • Zondagopenstelling juli en augustus

  Het kazerneterrein behoorde ooit tot het Kamp Vught. De voormalige keuken is nu Geniemuseum (gebouw K). Aan het uiteinde van het appeltterrein is nu de staf van het Regiment Genietroepen gevestigd (gebouw H). De voormalige stallen zijn nu in gebruik als depot voor het Geniemuseum (gebouw G).

  door: Henk op 18 februari

  Lees meer
 • 21 en 22 oktober "Op herhaling"

  In het weekeinde van 21 en 22 oktober 2017 zal u wederom de gelegenheid worden geboden om "op herhaling te gaan". Vanzelfsprekend zijn familieleden, vrienden en kennissen ook van harte welkom. Er is een bescheiden toegangsprijs (wordt nog bekend gemaakt). Als u door de "keuring" bent mag u het evenmententerrein betreden en deelnemen aan allerlei activiteiten. Ook is er de gelegenheid om allerlei militaria te kopen. Geadviseerd wordt om een grote geheugenkaart in uw fototoestel te doen, omdat u anders het risico loopt dat u een aantal voertuigen niet vast kunt leggen. Noteert u alvast de data: zaterdag 21 en zondag 22 oktober 2017. 

  Lees meer
 • Museumweekeinde 8 en 9 april 2017

  Ook dit jaar doet het GENIEMUSEUM mee met de Nationale Museumweek, met dien verstande, dat in het weekeinde van 8 en 9 april reenactmentgroep MARS aanwezig is. Deze groep laat zien hoe Amerikaanse genisten aan het einde van de oorlog moesten werken en leven aan het front. De entree bedraagt € 1,00 per persoon. Vanzelfsprekend kunt u ook onze collectie zien in ons museumgebouw. U bent van harte welkom.

  Lees meer